Scene dure la Milano. Un suporter a fost înjunghiat înaintea meciului de Champions League

de: Beatrice Dumitru
07 11. 2023

PSG joacă în deplasare cu AC Milan în etapa a patra a grupelor Champions League. Un suporter al parisienilor a fost înjunghiat în capitala lombardă, în timpul unei confruntări cu fanii italieni, a anunţat poliţia din Italia.

Incident grav la Milano

Suporterii lui PSG au fost prinși, luni seară, într-o ambuscadă de adversarii italieni, ultrașii milanezi fiind înarmați cu mai multe obiecte periculoase. Aproximativ 50 de suporteri  i-au atacat pe francezi și i-au fugărit pe străzile din Milano, iar un fan al parizienilor a fost lovit cu cuțitul.

Suporterul francez, al cărui nume nu a fost dezvăluit, a primit „două lovituri de cuţit în gambă” şi a fost transportat la spital, a precizat poliţia într-un comunicat. Potrivit ziarului Corriere della Serra este vorba de un bărbat în vârstă de 34 de ani, iar viaţă lui nu este în pericol. Cel puțin o persoană a fost arestată până acum.

Meci cu grad ridicat de risc

Întâlnirea de la Milano este considerată una de risc ridicat, în special din cauza sosirii în Italia a 4.300 de suporteri parizieni. Incidentul de luni a avut loc la mai puţin de două luni după ce un suporter al lui Newcastle a fost înjunghiat în aceeaşi zonă a oraşului, înaintea partidei din Champions League cu AC Milan.

AC Milan şi Paris Saint-Germain se vor înfrunta într-o partidă din Grupa F a Ligii Campionilor. În meciul tur, disputat luna trecută pe Parc des Princes, francezii s-au impus cu scorul de 3-0.

Citește și: Mesajul incredibil al teroristului care a ucis doi suporteri înaintea meciului Belgia – Suedia. Atacatorul a fost prins și împușcat

PSG este pe primul loc în grupă, cu șase puncte, urmată de Borussia Dortmund şi Newcastle United, cu câte patru puncte, în timp ce AC Milan ocupă ultima poziţie, cu doar două puncte.

Ce i se pregătește lui Gianluigi Donnarumma

Stadionul va exploda la ora meciului, mai ales că meciul va fi marcat de revenirea pe San Siro a portarului Gianluigi Donnarumma, care a părăsit-o pe AC Milan liber de contract, în vara lui 2021, pentru a se transfera la PSG. Fanii lui AC Milan îi pregătesc o primire ostilă acestuia.

Suporterii vor folosi fluiere, bani falşi confecţionaţi din hârtie şi tricouri speciale, pentru a arăta lăcomia şi trădarea lui Donnarumma, potrivit presei italiene. Unii vor purta şi tricouri cu numărul 71, sinonim în regiunea Napoli, de unde provine portarul, cu un om fără valoare.

Citește și: Un căpitan din Premier League, atacat în plină stradă și amenințat cu moartea. S-a bătut cu șase persoane

„Ştim că relaţia dintre Gianluigi şi club s-a terminat destul de neplăcut, pentru el va fi dificil să evolueze acum pe San Siro”, a spus portarul lui AC Milan, Mike Maignan.

De când a plecat de la AC Milan, Donnarumma, cu 251 de meciuri în tricoul Rossonero, a mai jucat pe San Siro doar cu naționala Italiei, în octombrie 2021, în semifinala Ligii Naţiunilor, şi în septembrie 2022, într-un meci de calificare la Euro 2024, împotriva Ucrainei, și de fiecare dată când atingea mingea era fluierat.